Cæsar Salat

Cæsar Salat

Jeg har aldrig rigtig begrebet hvordan man kan ødelægge en cæsar salat ?? Det findes vel næppe ret meget mere simpelt, men på trods at det, så har jeg gentagne gange fået serveret iceberg salat på Silkeborgs caféer, drivvådt efter at være blevet vendt i noget der mest af alt smager som fortyndet creme fraiche dressing.

Cæsar salat består af 5 ting… romaine salat, croutoner, parmesan, kylling (den er vidst blevet tilføjet senere) og dressing !! Simpelt og smukt… den bliver ikke bedre af tomater og da slet ikke af majs, så er det sagt.

Torsdag blev der lavet Cæsar Salat, og opskriften (som jeg husker den) får i her…

  • Romaine salat (eller hjertesalat) – den bliver ikke dårligere af at være økologisk
  • Kylling
  • Et gammelt brød
  • En god parmesanost
Dressing
  • 1 stk. æggeblomme
  • Masser af god olivenolie (ca. 1 dl.)
  • Et lille stykke hvidløg
  • Worchester Sauce
  • Parmesan ost

Skær brødet i terninger og rist det langsom, men sikkert i rigelige mængder olie til det er helt sprødt… Emulgér olien med æggeblommen og blend et lille bitte stykke hvidløg, lidt parmesan ost og en skvæt worchester sauce i.

Riv salaten i grove stykker og vend den i dressingen mens kyllingen steger.

Smæk salaten på tallerkenen og smid lidt croutoner over… den varme kylling kan med fordel anrettes rundt om salaten, så den ikke falder sammen. Slut af med kærlighed og rigelige mængder parmesan ost i tynde skiver.